Innerlijke beweging naar verandering

Mirette van massagetherapie Utrecht geeft massage

Bewustzijn van jouw innerlijke binnenwereld en de daarbij behorende gedachten en gedragingen zijn een begin van zelfliefde, compassie en zelfvertrouwen.

Het helpt je om de signalen, die jouw lichaam afgeeft te leren begrijpen en ernaar te handelen. Dit is niet makkelijk maar mijn ervaring is dat het pad ernaartoe een gevoel van vrijheid geeft.
Je bent helemaal goed zoals je bent én er zijn patronen en gedachten (de saboteur, de criticus) die je telkens weer doen ‘voelen’ dat je niet goed genoeg bent.

Wanneer we verstrikt raken in negatieve gedachten, lichamelijke klachten en zingeving lopen we vast op deze gebieden. Het lichaam voelt uitgeput, gedachten nemen de overhand. Lusteloosheid en onmacht krijgen de ruimte om jou precies daar te brengen waar je niet wilt zijn met als gevolg angst, vasthouden van de adem, burn-out klachten, een strak gevoel in je lijf, een voortdurende brok in je keel of pijn in je lijf. Het ‘gevoel’ dat je het leven (zoals het nu is) niet meer aankunt. Het contact met het lichaam is niet prettig en we vluchten in ons hoofd.

Een belangrijke rol in herstel zijn de hersenzenuw NERVUS VAGUS en de PSOAS spiergroep. Het parasympatisch zenuwstelsel en ons oerbrein zijn verbonden met deze spiergroepen en er ontstaat een onbewust reactie op spanning én ontspanning. Langdurige stress en een verhoogde staat van paraatheid geven het lichaam voortdurend seintjes dat het moet vechten, vluchten of bevriezen. Door grote hoeveelheden stresshormonen raken alle systemen ontregeld; mentaal, emotioneel, spiritueel en sociaal. Delen in ons lijf verharden en verkrampen. Ze worden van te weinig bloed voorzien met als gevolg fysieke pijn. Een massage kan helpen om de bloedsomloop te stimuleren, de echte heling ontstaat echter als er een innerlijke beweging is naar verandering.

Massage en massagetherapie

In de aanraking en de massage, in voor- of nagesprekken is ruimte om voelend aanwezig te zijn in jouw lijf. Ieder signaal, iedere gedachte, iedere beleving kan een ingang zijn naar deze bewustwording. Massagetherapie lost in eerste instantie niets op maar laat je voelen hoe het met je gaat, wie jij werkelijk bent, wat jouw verlangens zijn en wat jouw hart te vertellen heeft.

Categorie:

Bewustzijn

Recente artikelen

Lucifers als symbool van mentaal opgebrand zijn door burn-out en stress

Massage bij stress en burn-out klachten

Misschien heb je weleens gehoord van massagetherapie en vraag je je af of dit jou kan helpen bij een burn-out? Naast gesprekken met een coach of psycholoog is er een groot en divers aanbod. Dus wat voegt massage(therapie) daaraan toe? In deze blog leg ik je uit hoe je met massagetherapie de signalen van je ... Lees meer
Dry February

Goed op weg in Dry February?

Is het jou gelukt om in Dry January 4 weken niet te drinken? Of vond je het lastig en waren er momenten dat je een goed excuus had iets te gebruiken? Te stoppen met stoppen….. Mijn ervaring is dat de afhankelijkheid van alcohol langzaam mijn leven binnen sloop, als een onuitgenodigde vriend. In het begin ... Lees meer

Kennismakingssessie

Interesse in een holistische massage sessie? Ik nodig je uit tot het maken van een afspraak.
In een kennismaking sessie starten we vervolgens met een intake van ongeveer 20 minuten waarbij we samen voelend kijken naar jouw hulpvraag.

Vaak maak ik gebruik van een lichaamsgerichte oefening, gevolgd door een massage therapeutische sessie. In het nagesprek is er ruimte om woorden te geven aan wat er gevoeld is.

Afhankelijk van jouw hulpvraag kijken we welk traject het beste bij jou past.

zon icoon

Massagetherapie herstelt de verbinding tussen voelen en denken

Wil je kennismaken?

Na de kennismakingssessie kun je als je wilt kiezen uit 3 trajecten.

zon icoon

Op zoek naar herstel?

Holistische massage herstelt de verbinding tussen voelen en denken

Maak direct een afspraak voor een vrijblijvende kennismakingssessie

De kennismakingssessie biedt ruimte om elkaar te leren kennen en af te stemmen welk vervolgtraject past bij jouw hulpvraag. Kosten: € 90,-

Over Mirette

De betekenis van zen mir is Zie Mij!

Jezelf mogen zien en met compassie kijken hoe het echt met je gaat is helend. De 4 jarige opleiding tot massagetherapeut bij Massageacademie Holos in Utrecht leerde mij het vak, gaf mij duidelijke inzichten en hielp me in mijn persoonlijke groei en herstel. Mijn werk als holistisch massagetherapeut werd mijn passie en ik startte mijn praktijk voor holistische massages Zen Mir in 2016.

De massages bij Massagepraktijk ZenMir zijn persoonlijk, met aandacht en ontspannen en ik werk altijd vanuit een holistische visie. In afstemming en naar behoefte nodig ik jou uit tot zelfonderzoek en bewustwording.

Uit je hoofd, in je lijf!

Mirette massage therapie Utrecht

Plaats een reactie