Massagevormen

Therapie | Bewustwording | Massages

holistische massage in de praktijk

Iedere massage stem ik met jou af. Welke behoefte leeft er in jou en welke massage is passend bij jouw hulpvraag, zorgt voor vermindering van pijn en brengt ontspanning . Daarbij maak ik gebruik van diverse massagevormen en technieken:

klassieke massage
bindweefselmassage
energetische massage
chakra massage
holistic pulsing
focussing
psoas massage
adem en meditatie
klassieke massage icoon

Klassieke massage

pijl

Een holistische klassieke massage is een Zweedse massage waarbij verschillende technieken worden gebruikt om (hoge) spierspanningen in de spieren los te kneden en gifstoffen af te voeren. Strijkingen, strekkingen en knedingen stimuleren de bloedsomloop, de stofwisseling en spierspanningen. 

Een klassieke massage pas ik toe als je last hebt van veel stress. Je zit veel in je hoofd en hebt behoefte aan contact met je lijf, je hebt klachten in spieren en pijn aan gewrichten, er is sprake van schouder, rug en nekklachten. 

bindweefselmassage Utrecht icoon

Bindweefselmassage

pijl

Bindweefsel is de weefsel laag direct onder de huid dus tussen huid en spieren. Bindweefsel massage richt zich op deze laag Ons lichaam is opgedeeld in huidzones. In een zone zijn er doorlopende connecties tussen huid, spieren, en organen, klieren, zenuwbanen en bloedvaten. Vanuit dezelfde ruggenmergwortels zijn meerdere zenuwbanen verbonden in dezelfde zone.

Welke klachten passen bij bindweefsel massage?

 • hoge spierspanning 
 • strak in je vel
 • littekenweefsel
 • overspannenheid
 • onverklaarbare klachten

Door harde, pijnlijke, gespannen of strakke gebieden te onderzoeken worden de weefsels tussen huid, spieren, zenuwbanen, gewrichten en organen soepeler en help je de bloedcirculatie stimuleren. Hier ontstaat (adem)ruimte en ontlading van spanning (vanaf 75 minuten).

Klassieke- en bindweefsel massage zijn helpend bij spanning gerelateerde klachten.

energetische massage icoon

Energetische massage

pijl

Deze intuïtieve massage is gericht op het voelen en ervaren van de energiebanen in en om ons lichaam. We zijn druk, druk, druk en weten eigenlijk niet zo goed wat er in ons leeft. De strijkingen zijn langzaam en begeleiden je in het voelend aanwezig zijn in je lijf. Er kan verbinding gemaakt worden tussen voelen en denken. Welke emoties voel je? Zijn daar beelden, sensaties, kleuren bij? Wat vertelt dat jou? 

Wanneer een energetische massage? 

 • ondersteuning in moeilijke periode
 • stress en angst
 • behoefte aan rust
 • geregeld hoofdpijn of migraine
 • zelfafwijzing of negatief zelfbeeld 
 • lichamelijke klachten
 • overspannenheid
 • ontspannen

De taal van het lichaam komt langzaam uit zijn schulp. Soms is het nodig en helpend om mijn handen helemaal stil te leggen. 

chakra massage icoon

Chakra-massage

pijl

Tijdens een Chakra massage maken we een reis door het hele lichaam, heel rustig en aandachtig ontstaat er contact met de energieën van de diverse chakra’s. Chakra´s zijn energiecentra in ons lichaam. Ieder chakra heeft haar eigen kwaliteit. In ons lijf bevinden zich verschillende energiecentra die allen in contact staan met de energiestromen en meridianen in ons lichaam. 

Wanneer een chakra massage?

 • meer bewust en voelend aanwezig zijn
 • contact maken met de chakra’s, ieder met zijn eigen kwaliteit
 • spirituele ervaring
 • voelbare blokkades vanuit andere massages

Wanneer er behoefte is aan een uitgebreide massage van één van de chakra’s dan pas ik een combinatie van energetische en chakra massage toe.

holistic pulsing icoon

Holistic pulsing

pijl

Holistic pulsing brengt beweging waar stagnatie zit. De zacht wiegende aanraking van de pulse schudt je lijf zacht los. Dit helpt om het lichaamsvocht te laten stromen op plekken waar het eerst stagneerde, zelfs op diep celniveau. Je kunt je dit voorstellen als een steen die je in het water gooit en langzaam steeds grotere kringen vormt. 

Holistic pulsing is ondersteunend in een moeilijke periode. Je hebt pijn in je lijf, er is langdurige stress en overspannenheid opgebouwd en je hebt behoefte aan rust. Je lijf mag uitrusten van grote vermoeidheid en onverklaarbare klachten. Bij zelfafwijzing en een negatief zelfbeeld kan pulsing helpend zijn om helemaal tot je kern te komen. Holistic pulsing is mogelijk als je liever je kleding aan houdt.

focussing icoon

Focussing

pijl

In ons taalgebruik zitten zoveel uitdrukkingen die wijzen op de gevoelsmatige verbinding met ons lijf. We dragen een zware last op onze schouders, voelen een brok in de keel of een knoop in de maag. Iets kan donker en duister voelen of leeg en onaangenaam.

Bij een focus-sessie maak je contact met deze lichamelijke signalen. Vanuit een niet-oordelende, open en afwachtende houding. Iets wat je slecht kunt duiden maar wel voelbaar en sluimerend aanwezig is in je lijf. Deze vorm van lichaamswerk geeft je inzicht om heel dicht bij de pijn te komen en deze werkelijk te voelen. Het maakt niet uit of deze pijn een emotionele oorzaak heeft of een fysieke klacht is. De taal vanuit het voelen aan de pijn is oorspronkelijk en authentiek.

psoas massage icoon

Psoas massage

pijl

Draait jouw leven veel om ‘moeten presteren’, jachtig en druk? Je lijf maakt dan veel adrenaline en cortisol aan in je bloedbaan. Dit maakt dat de psoasspier zich meer aanspant. Ook een angstige situatie of een heftige gebeurtenis kan ervoor zorgen dat het lijf bevriest en de psoas verstrakt. Deze verstrakking wordt erger en verhard als de situatie lang aanhoudt. Pijnklachten in de onderrug, ischias, ademhaling en verteringsproblemen komen dan op. Een Psoas massage helpt deze spiergroep te ontspannen. 

Wanneer geef ik een psoas massage?

 • pijnklachten in buik, onderrug, heupen 
 • ademhalingsklachten en verkramping 
 • emotioneel of fysiek trauma
 • pijn in de benen 
 • angst of paniek 
 • stress, bezorgdheid of een onveilig gevoel

De psoas is niet direct aan te raken. Rust, vertrouwen en voelend aanwezig zijn in je lijf zijn belangrijke kwaliteiten van de massage. Neem contact met me op als je meer informatie wilt. De Psoas massage bestaat altijd uit 2 of meerdere sessies.

adem meditatie icoon

Ademen en meditatie

pijl

Adem en meditatie zijn lichaamsgerichte oefeningen die ik gebruik voor, tijdens of na de massage om jou contact te laten maken met jouw innerlijke wereld. Ik gebruik hierbij een bodyscan, ademhalingstechnieken en visualisaties om uit het praten te komen. Wat is er te voelen in je lijf als je contact maakt met de emotie die bij een bepaalde gebeurtenis gevoeld is? Hoe voelt het als je in de pijn van de klacht gaat voelen? Wat vertelt jouw lichaam jou?

testimonial quotes
Wat een bijzonder fijne holistische massage heb ik van Mirette mogen ontvangen. Mijn klachten zijn verminderd en ik voelde de behandeling ook een aantal dagen doorwerken.

Trajecten:

Verslaving en massage

Van doen naar zijn

3-6 weken

3 sessies van 75 minuten

Stress en burnout met holistische massage verhelpen

Leven in vertrouwen

4-9 weken

5 sessies van 75 minuten

Hulp bij rouw met massage

leven vanuit je hart

6 – 12 weken

7 sessies van 75 minuten

Over Mirette

De betekenis van zen mir is Zie Mij!

Jezelf mogen zien en met compassie kijken hoe het echt met je gaat is helend. De 4 jarige opleiding tot massagetherapeut bij Massageacademie Holos in Utrecht leerde mij het vak, gaf mij duidelijke inzichten en hielp me in mijn persoonlijke groei en herstel. Mijn werk als holistisch massagetherapeut werd mijn passie en ik startte mijn praktijk voor holistische massages Zen Mir in 2016.

De massages bij Massagepraktijk ZenMir zijn persoonlijk, met aandacht en ontspannen en ik werk altijd vanuit een holistische visie. In afstemming en naar behoefte nodig ik jou uit tot zelfonderzoek en bewustwording.

Uit je hoofd, in je lijf!

Mirette massage therapie Utrecht

Het Herstelhuis

Massagepraktijk ZenMir is onderdeel van het HerstelHuis in Utrecht. Bij het Herstelhuis kun je terecht voor aanvullende therapieen met betrekking tot jouw herstel. We bieden een veilige therapeutische omgeving waarin jij mag zijn wie je bent. Er worden regelmatig workshops, lezingen en groepsbijeenkomsten georganiseerd.  

Herstelhuis Utrecht