Burn out massage

Therapie | Bewustwording | Massages

klaproos als teken van hoop bij burn out

Zit je veel in je hoofd en ben je het contact met jezelf en je lijf verloren?

testimonial quotes

“Totaal opgebrand zit ik thuis, de afwas doen is nog teveel werk, laat staan dat ik al die werk e-mails lees, met vrienden afspreek of ga sporten. Mijn to do list is zo lang, daar kom ik nooit doorheen.”

In mijn massagepraktijk in Utrecht zie ik regelmatig jonge vrouwen en mannen van rond de 30 jaar. Afgestudeerd, alleenstaand of in een relatie en een drukke baan. Prestatiegericht en misschien ook wel perfectionistisch, ze leggen de lat hoog bij m.n. zichzelf.

testimonial quotes

“Ik lig ‘s nachts te piekeren en slaap slecht, hierdoor voel ik me al uitgeput voordat de dag begonnen is. Tijd voor leuke dingen heb ik eigenlijk nauwelijks.”

Burn-out ontstaat als je gedurende een lange periode dingen doet waarvan je denkt dat het ‘moet’ vanuit de overtuiging dat:

  • Je vind dat je productief of nuttig bezig moet zijn 
  • Je het zo geleerd hebt en niet weet hoe het anders moet 
  • Je de jongste van het team bent en je werk zoveel van je vraagt
  • je volwassen keuzes wilt maken 
  • je stiekem wilt ‘bewijzen’ dat je echt wel succesvol bent 
  • controle en perfectionisme je helpen met overleven.
testimonial quotes

Ik had in die tijd heel erg veel last van paniekaanvallen waardoor mijn hele lichaam vervolgens  erg lam voelde. Ik had veel last van hartkloppingen, een druk op de borst, duizeligheid en ik sliep erg onregelmatig.

Je lijf kan mentaal en emotioneel overbelast raken. Er ontstaan stress gerelateerde klachten als een overprikkel brein, gebrek aan levenslust, spierpijn in de benen, nekpijn door stress en een stijve nek en schouders.

Maar hoe weet je dat je richting burn out gaat? En op welke manier kan massage therapie nu werkelijk helpen? 

Ik had lange tijd niet door dat de spieren in mijn benen, armen en buik zich constant aan het aanspannen waren, hierdoor ontstond spierpijn in mijn benen en had ik veel last van stijve nek en schouders. Het leek of mijn lichaam eindigde na mijn hoofd.

De massages helpen me op een diep niveau te ontspannen en op te merken wat ik onbewust aanspan. Nu de pijn in mijn lijf minder is kan ik me richten op verder herstel. Ik voel me veel rustiger.”
boedha beeldje in massage praktijk

Heb je het idee dat je een burn-out zou kunnen hebben dan geeft je lichaam aan dat het niet verder kan. De sturing vanuit de hypofyse en bijnieren bij aanmaken van adrenaline en cortisol is uitgeput en in de war. De lichaamsgerichte behandeling bij burn-out is gebaseerd op meer in contact komen met je lijf en de grote spanning door stress in je lijf leren herkennen. Het sluit goed aan bij een cognitieve therapeutische behandeling.

Bewust voelen

Wat doen onbewuste patronen, gedachten, gedragingen met je? Met mildheid naar jouw eigen proces kijken en de hobbels van het leven aanvaarden als zijnde groeimomenten helpt je positiever en evenwichtiger in het leven staan. Problemen worden uitdagingen waarbij jij je grenzen kent en stelt.

Burn out massage

Herstel van burn-out vraagt om terugkijken naar hoe het was en in dit moment te zijn; hoe wil jij je beste leven leven?

Dit doen we door middel van holistische massage therapie. We doen lichaamsgerichte oefeningen en focussen op processen in je lijf. 

ZenMir Massagetherapie Utrecht helpt je op weg om zingeving en compassie te voelen in de alledaagse dingen omdat jij jezelf weer terugvindt. 

Iedere sessie zoomen we in op wat er op dat moment in je leven speelt. Kun je contact maken met de spanning en de ontspanning en wat vertelt deze jou?

Vrouw krijgt holistische massage in Utrecht

Wil je meer energie en levenslust ervaren?

Hoe zou het zijn om te leven en werken zonder dat het je iets kan schelen wat anderen daarvan vinden? Zonder angst dat ‘het kaartenhuis’ in elkaar stort.

Wanneer jij kunt handelen vanuit je hart en vanuit vertrouwen. Dat levert altijd meer op dan veel te veel werkuren draaien omdat je anders niet goed genoeg bent. 

Gun jezelf deze mooie investering in jezelf!
zon icoon

Wil jij weer genieten van
je lijf en je leven? 

Tijdens een kennismaking sessie mag jij helemaal ervaren wat
lichaamsgerichte massage therapie kan betekenen bij burn-out problematiek

Na afloop bekijken we samen of mijn holistische aanpak iets voor jou is en
welk traject het beste bij jou past. 

Een kennismakingssessie bestaat uit een intakegesprek,
een holistische massage en een nagesprek waarbij ik een voorstel doe voor
het vervolgtraject. Investering: € 95,-

zon icoon

Op zoek naar herstel?

Holistische massage herstelt de verbinding tussen voelen en denken

Maak direct een afspraak voor een vrijblijvende kennismakingssessie

De kennismakingssessie biedt ruimte om elkaar te leren kennen en af te stemmen welk vervolgtraject past bij jouw hulpvraag. Kosten: € 90,-

Ik koos voor jou als holistisch masseur omdat in de omschrijving op de website staat dat je ook mensen met een burn-out behandelt. Bij een vorige massage werd niet naar mijn verhaal geluisterd, ik voelde helemaal niets. Ik zocht iemand die mijn psychische problemen serieus nam en mijn lichaam en geest meer als een geheel zag. Terugkijkend koos ik dus niet specifiek voor massagetherapie maar was ik vooral op zoek naar iemand die mij kon helpen bij mijn burn-out klachten. Inmiddels voelt massagetherapie als mijn redding.

Over Mirette

De betekenis van zen mir is Zie Mij!

Jezelf mogen zien en met compassie kijken hoe het echt met je gaat is zo helend. De 4 jarige opleiding tot massagetherapeut bij Massageacademie Holos in Utrecht leerde mij het vak, gaf mij veel inzichten en hielp me in mijn persoonlijke groei en herstel. Mijn werk als holistisch massagetherapeut werd mijn passie en ik startte mijn praktijk voor holistische massages Zen Mir in 2016.

De massages bij Massagepraktijk ZenMir zijn persoonlijk, met aandacht en ontspannen en ik werk altijd vanuit een holistische visie. In afstemming en naar behoefte nodig ik jou uit tot zelfonderzoek en bewustwording. Uit je hoofd, in je lijf!

Mirette massage therapie Utrecht