Over ZenMir

Therapie | Bewustwording | Massages

Mirette, eigenaresse massage therapie Utrecht

Ik ben Mirette van Dreumel, holistisch massagetherapeut in Utrecht

werken vanuit hart chakra

Na verschillende studies en carrières, een rouwproces, een burn-out en de weg naar herstel kan ik mezelf ‘ervaringsdeskundige’ noemen op deze drie vlakken. Zelf heb ik ervaren dat aanraking, persoonlijke ontwikkeling en massages mij geholpen hebben door de moeilijkste periodes in mijn leven. De afgelopen jaren heb ik mij gevoed met diverse trainingen en coaching. Iedere keer voelde ik me dichter bij mezelf thuis komen.

Het was spannend om mijn oude baan in het basisonderwijs vaarwel te zeggen en zelfstandige te worden met als doel een eigen praktijk op te zetten. In 2016 startte ik in een lege kamer in mijn huis. 

Samen met Janieke Duijf gaf ik in februari 2021 vorm aan Het HerstelHuis. Er was een sterk en intuitief gevoel dat ik deze kans, ondanks corona en de lockdowns, met beide handen mocht aanpakken. Lichaamsgerichte therapie heeft mij geholpen om mijn lichaam te verstaan en herstel toe te passen. Mezelf spiegels voorhouden, patronen ontdekken en loslaten, spanningen voelen en ontspanning toelaten én hulp durven vragen! Het heeft mij evenwicht, vertrouwen en zelfcompassie gebracht. 

Deze groei gun ik iedereen die vastloopt in het leven. 
Angst, vermoeidheid, depressieve gevoelens, spierpijn en ook onrust en een overspannen gevoel zijn signalen uit het lijf dat het leven niet in evenwicht is. Deze signalen kunnen je helpen om een andere weg in te slaan, een pad vol nieuwe ervaringen, die jou uiteindelijk dichter bij jezelf brengen.

Vrouw krijgt holistische massage in Utrecht
“Mijn persoonlijke verhaal en verdriet omzetten in acceptatie en kracht.
Daarbij was zelfliefde de sleutel.”

Mijn verhaal

Op mijn 35e werd ik geheel plotseling weduwe. Mijn grote liefde, vader van onze zoon van 1 jaar, werd ziek en overleed binnen een dag. Onvoorstelbaar! Het leek alsof er een betonnen muur stond tussen gisteren en vandaag. ‘Gisteren was er geluk, plannen en toekomst en vandaag was ik mijn liefste kwijt aan de dood’. Er was medeleven, er was het verdriet van anderen maar wat was er gebeurd met mijn leven, het leven van mijn liefste en van mijn zoontje??? 
Het verdriet was groot, de machteloosheid en pijn was soms ondraaglijk, de overleefstand was vaak nabij evenals de eenzaamheid en de drank. Het leven ging door maar in mijn gevoel ging iets op slot, het voelde lange tijd alsof ik in een vacuüm leefde.

Sinds een aantal jaren richt ik mij op leven in plaats van overleven. Ik heb gedwaald en gezocht naar de juiste begeleiding en herstel. Voortkomend uit mijn zoektocht volgde ik de opleiding tot Holos massagetherapeut op de Holos academie voor Massagetherapie, een lichaamsgerichte therapeutische opleiding waarbij het lijf en de aanraking de client naar meer bewustzijn kan brengen.

Dit bleek een onderdeel van mijn eigen herstel te zijn, mijn persoonlijke verhaal en verdriet omzetten in acceptatie en kracht. Daarbij was zelfliefde de sleutel. 

Ik mag mezelf zien, in alles wat er is, in mijn verhaal, in mijn pijn, in mijn prachtige zijn.

Uitnodiging

Het is mijn missie om lotgenoten te begeleiden in hun proces van verlies, rouw en herstel. 
Ik nodig je graag uit om te ervaren wat Massagetherapie voor jou kan betekenen. Of stuur me een persoonlijk bericht

testimonial quotes
Het heeft mij erg geholpen om heel goed te kunnen voelen hoe het nu is met mij. Deze vraag stel ik mijzelf nu ook geregeld; hoe is het nu en hoe voel ik mij op dit moment? Door hier naar te luisteren en er naar te handelen merk ik dat het ook beter gaat met mezelf. Dit zorgt er dan weer voor dat het lukt om te accepteren hoe het nu is en gaat.

Het Herstelhuis

Massagepraktijk ZenMir is onderdeel van het HerstelHuis in Utrecht. Bij het Herstelhuis kun je terecht voor aanvullende therapieen met betrekking tot jouw herstel. We bieden een veilige therapeutische omgeving waarin jij mag zijn wie je bent. Er worden regelmatig workshops, lezingen en groepsbijeenkomsten georganiseerd.

Herstelhuis Utrecht