Goed op weg in Dry February?

Dry February

Is het jou gelukt om in Dry January 4 weken niet te drinken? Of vond je het lastig en waren er momenten dat je een goed excuus had iets te gebruiken? Te stoppen met stoppen…..

Mijn ervaring is dat de afhankelijkheid van alcohol langzaam mijn leven binnen sloop, als een onuitgenodigde vriend. In het begin was hij nog in de schaduw maar opeens merk je op dat hij zich opdringt en steeds vaker naast me op de bank zat, met een arm om me heen. De behoefte aan een roes, de hunkering naar troost, een gevoel van geluk…

“Ik zit even niet zo lekker in mijn vel, mag ik me dan even onderdompelen in genot en fijne ervaringen?” Een ontspannen moment, een pijnstiller, een slaapmiddel?

Door een periode helemaal geen alcohol te drinken merk je welke rol alcohol (onbewust) in je leven speelt

Alcohol werkt tijdelijk bij negatieve gevoelens, geeft zelfvertrouwen, een gevoel van verbondenheid en pijnvermijding is de motor van afhankelijkheid. Even minder voelen is op dat moment de beloning.

Groot nadeel is dat er een tolerantie ontstaat ten aanzien van het middel want het helpt tegen de alle soorten pijn. Bovendien ontstaat er een verbinding tussen oorzaak (verdriet, verlating, eenzaamheid, stress, blijheid) en de positieve impuls. Wanneer dit verslavende middelen zijn als nicotine, suiker, alcohol of drugs raakt het gevoel van geluk verbonden aan het middel. Onze hersenen kunnen alleen gebruiken wat je ze aanbiedt. Een verslaving ontstaat wanneer je limbische systeem in een crisis een sterke beloningsimpuls krijgt en herkend. Emotionele pijn of het gevoel van niet goed genoeg zijn brengt je in zo’n noodsituatie, een overleefstand waar oude pijn van het innerlijke kind toegedekt en vermeden moet worden.

Herken je dit? Kun jij eerlijk zijn over jouw gebruik? Of is er schaamte omdat je ergens wel weet dat je (soms) iets te vaak en iets te veel gebruikt? Of doe je het stoer af als: “het hoort er nu eenmaal bij”? Als ervaringsdeskundige heb ik zelf ervaren hoe moeilijk het is om te stoppen, ik verzon allerlei smoezen om mezelf wijs te maken dat het zo erg niet was.

Dry February

Het voortzetten van de droge maand in februari is daarom best een goed idee! Het geeft ruimte om jezelf te ontdekken, je bewust te worden van gewoontes, patronen én valkuilen. ZenMir Massagetherapie kan je daarbij helpen. Door te luisteren naar wat jouw lijf je te vertellen heeft voel je je sterker worden. Met behulp van een aantal sessies voel jij je steviger en lukt het om met meer compassie naar jezelf te kijken.

En voor de gewaarwording van de voordelen van niet drinken?: geen kater en fris je bed uit, beter slapen en minder doorgedraaide gedachten, energieker en meer levenslust, creatiever, lichamelijk en mentaal fitter. De vraag is dan niet meer: ‘hoe houd ik het vol?’ maar ‘wat brengt het me?’

Wil je meer weten over massagetherapie en middelengebruik? Ik kan je vanuit mijn eigen ervaring helpen. Dus maak gerust een afspraak voor een vrijblijvende intake en kennismakingssessie.

Categorie:

Verslaving

Recente artikelen

Lucifers als symbool van mentaal opgebrand zijn door burn-out en stress

Massage bij stress en burn-out klachten

Misschien heb je weleens gehoord van massagetherapie en vraag je je af of dit jou kan helpen bij een burn-out? Naast gesprekken met een coach of psycholoog is er een groot en divers aanbod. Dus wat voegt massage(therapie) daaraan toe? In deze blog leg ik je uit hoe je met massagetherapie de signalen van je ... Lees meer
kat en leeuw met een spiegel

Spiegelen

Wat gebeurt er met jou als je je niet gezien voelt? We spiegelen vaak onbewust datgene van een ander wat in onszelf nog niet is opgelost. Als iemand je per ongeluk aanstoot en je eerste primaire reactie is ergernis, wat zegt dat dan over jou? Vaak brengt zo’n situatie een onbestemd gevoel; de ander doet ... Lees meer

Kennismakingssessie

Interesse in een holistische massage sessie? Ik nodig je uit tot het maken van een afspraak.
In een kennismaking sessie starten we vervolgens met een intake van ongeveer 20 minuten waarbij we samen voelend kijken naar jouw hulpvraag.

Vaak maak ik gebruik van een lichaamsgerichte oefening, gevolgd door een massage therapeutische sessie. In het nagesprek is er ruimte om woorden te geven aan wat er gevoeld is.

Afhankelijk van jouw hulpvraag kijken we welk traject het beste bij jou past.

zon icoon

Massagetherapie herstelt de verbinding tussen voelen en denken

Wil je kennismaken?

Na de kennismakingssessie kun je als je wilt kiezen uit 3 trajecten.

zon icoon

Op zoek naar herstel?

Holistische massage herstelt de verbinding tussen voelen en denken

Maak direct een afspraak voor een vrijblijvende kennismakingssessie

De kennismakingssessie biedt ruimte om elkaar te leren kennen en af te stemmen welk vervolgtraject past bij jouw hulpvraag. Kosten: € 90,-

Over Mirette

De betekenis van zen mir is Zie Mij!

Jezelf mogen zien en met compassie kijken hoe het echt met je gaat is helend. De 4 jarige opleiding tot massagetherapeut bij Massageacademie Holos in Utrecht leerde mij het vak, gaf mij duidelijke inzichten en hielp me in mijn persoonlijke groei en herstel. Mijn werk als holistisch massagetherapeut werd mijn passie en ik startte mijn praktijk voor holistische massages Zen Mir in 2016.

De massages bij Massagepraktijk ZenMir zijn persoonlijk, met aandacht en ontspannen en ik werk altijd vanuit een holistische visie. In afstemming en naar behoefte nodig ik jou uit tot zelfonderzoek en bewustwording.

Uit je hoofd, in je lijf!

Mirette massage therapie Utrecht